ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: Krwawienie międzymiesięczkowe [10]

Data dodania: 01-02-2012, 16:27
zgłoś do moderacjicytuj
Witam. Po paru miesięcznej przerwie zaczęłam ponownie przyjmować tabletki antykoncepcyjne (Novynette) głównie z powodu bardzo bolesnych i obfitych miesiączek. Ostatnia miesiączka wystąpiła 10.01 i trwała ok 7 dni.To jest pierwszy cykl kiedy biorę tabletki. 30stego pojawiło się u mnie lekkie krwawienie (na ulotce tabletek jest napisane że przez pierwsze 3 cykle mogę występować nieregularne krwawienia co jest normalne).Jedak krwawię już trzeci dzień, a niewinne plamieie zaczęło przypominać okres. I to właśnie mnie niepokoi czy to normalne, czy nie krwawię byt mocno?Jak długo to może potrwać? Mam zamiar wybrać się do lekarza, jednak póki co chciałabym wiedzieć czy mogę być spokojna
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 02-02-2012, 09:54
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj!
Myślę, że to normalny objaw, akurat miałam tak samo. Miałam normalny okres, później wszystko mi się wyregulowało, przy 3 opakowaniu, już krwawienia "dodatkowe" nie wystąpiły, a okres się wyregulował co do dnia, co do godziny, a bóle przeminęły smile
Więc głowa do góry smile
Oczywiście jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości możesz skonsultować się z lekarzem smile
Data dodania: 02-02-2012, 11:11
zgłoś do moderacjicytuj
Uff smile dziękije za odpowiedź. czuje się spokojniejsza. Czyli myślisz że to krwawienie to kolejny okres tyle, że przed czasem?
Data dodania: 02-02-2012, 11:18
zgłoś do moderacjicytuj
Tak smile takie krewienie występuje bo w Twoim organizmie trwa burza hormonalna smile jak się już ustabilizuje to nie będzie problemu smile
Data dodania: 02-02-2012, 11:23
zgłoś do moderacjicytuj
smile no coż. Mam jeszcze jedno pytanie to teraz w trakcie tego krwawienia mam dalej zażywać tabletki antykoncepcyjne czy przestać aż krwawienie ustanie?bo narazie łykam je dalej...
Data dodania: 02-02-2012, 11:27
zgłoś do moderacjicytuj
Cały czas zgodnie z harmonogramem biggrin
Data dodania: 03-02-2012, 16:02
zgłoś do moderacjicytuj
dziękuję smile czyli biorę normalnie aż do konca blistra i potem robie 7-dniowa przerwe.. to znaczy że miesiączka sama się wyreguluje i powinna wypadać na czas przerwy w braniu tabletek? czy powinnam pozniej dostosować 'czas przerwy' do dni w ktore bedzie wypadać miesiaczka? wiem ze trudno o odpowiedz na to pytanie ale moze ktos miał podobna sytuacje?
Data dodania: 03-02-2012, 16:08
zgłoś do moderacjicytuj

Czy słyszałaś, że stosowanie wewnątrzmacicznej wkładki antykoncepcyjnej może powodować pewne dolegliwości, dowiedziałam sie o tym czytając:

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,232,dolegliwosci-zwiazane-ze-stosowaniem-wewnatrzmacicznej-wkladki-antykoncepcyjnej,from-user

Data dodania: 03-02-2012, 16:14
zgłoś do moderacjicytuj
absolutnie Ty masz nic nie robić smile Okres sam się "dostosuje" do Twojego brania tabletek smile Także zgodnie z harmonogramem smile
Data dodania: 08-02-2012, 13:57
zgłoś do moderacjicytuj
Hej pisze znow bo jestem zaniepokojona tym że ten okres trwa juz 10-ty dzień frown nigdy wcześnej nie miałam tak długiej miesiaczki. Czy to normalne? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i wsparcie
Data dodania: 08-02-2012, 16:55
zgłoś do moderacjicytuj
Jak trwa 10dni to lepiej wybierz sie do lekarza żeby ustalić przyczynę.