Antykoncepcja
Forum - Antykoncepcja
![]() Gość | Witam. Po paru miesięcznej przerwie zaczęłam ponownie przyjmować tabletki antykoncepcyjne (Novynette) głównie z powodu bardzo bolesnych i obfitych miesiączek. Ostatnia miesiączka wystąpiła 10.01 i trwała ok 7 dni.To jest pierwszy cykl kiedy biorę tabletki. 30stego pojawiło się u mnie lekkie krwawienie (na ulotce tabletek jest napisane że przez pierwsze 3 cykle mogę występować nieregularne krwawienia co jest normalne).Jedak krwawię już trzeci dzień, a niewinne plamieie zaczęło przypominać okres. I to właśnie mnie niepokoi czy to normalne, czy nie krwawię byt mocno?Jak długo to może potrwać? Mam zamiar wybrać się do lekarza, jednak póki co chciałabym wiedzieć czy mogę być spokojna Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Witaj! Myślę, że to normalny objaw, akurat miałam tak samo. Miałam normalny okres, później wszystko mi się wyregulowało, przy 3 opakowaniu, już krwawienia "dodatkowe" nie wystąpiły, a okres się wyregulował co do dnia, co do godziny, a bóle przeminęły Więc głowa do góry Oczywiście jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości możesz skonsultować się z lekarzem Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Uff Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Tak Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Cały czas zgodnie z harmonogramem Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
dziękuję Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Czy słyszałaś, że stosowanie wewnątrzmacicznej wkładki antykoncepcyjnej może powodować pewne dolegliwości, dowiedziałam sie o tym czytając: |
absolutnie Ty masz nic nie robić Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Hej pisze znow bo jestem zaniepokojona tym że ten okres trwa juz 10-ty dzień Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Jak trwa 10dni to lepiej wybierz sie do lekarza żeby ustalić przyczynę. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |