ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: Tabletki antykoncepcyjne dla nastolatek [6]

Data dodania: 21-12-2011, 21:45
zgłoś do moderacjicytuj
Od ktorego roku zycia ginekolog moze przepisac dziewczynie tabletki antykoncepcyjne bez zgody jej rodzicow? Jakie sa skutki uboczne stosowania ich? Czy sa skuteczne?
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 23-12-2011, 23:20
zgłoś do moderacjicytuj
dzieci lepiej weźcie się za naukę a nie tylko seks wam w głowach
Data dodania: 25-12-2011, 14:37
zgłoś do moderacjicytuj
Wszystko zależy jakich tabletek używasz, niektóre dla Ciebie będą wywoływały skutki uboczne innej dziewczynie nie. Ja osobiście używam Levomine i są w porządku. Ale może najpierw się zastanów zanim zaczniesz życie seksualne, żebyś potem nie żałowała że gościowi zależało tylko na jednym.
Data dodania: 27-12-2011, 17:59
zgłoś do moderacjicytuj

Chciałabym Wam polecić tabletki antykoncepcyjne Levomine.Brałam je i byłam w pełni zadowolona z efektów.Jedynym środkiem ubocznym było lekkie podwyższenie wagi,ale to zaledwie 3 kg więcej.Mój ginekolog mi je polecił,naprawdę warto.Słyszałyście o nich dziewczyny?
Maria
Data dodania: 27-12-2011, 18:52
zgłoś do moderacjicytuj

Jezeli bierzesz pigulki, to uwazaj, bo sa sytuacje kiedy mocno obniza sie ich skutecznosc.

Zobacz tutaj

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,252,obnizona-skutecznosc-tabletki-antykoncepcyjnej,from-user

Data dodania: 27-12-2011, 19:45
zgłoś do moderacjicytuj
jesli chodzi o tabletki to warto powaznie sie zastanowic czy warto je brac..Zawsze sa jakies skutki uboczne np nadmierne owlosienie,otyłość,zatory,problemy z zajsciem w ciaze itp.Jesli juz sie zdecydujesz porob badania przed miedzy innymi na krzepliwosc krwi itp.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 14-01-2012, 22:07
zgłoś do moderacjicytuj
ja biorę tabletki LEVOMINE od 16 roku życia ponieważ miałam bardzo straszne krwawienia i żeby je uregulować to mi lekarz je przepisał.byłam tam z starsza siostrom widz nie wiem czy musisz być z rodzicem ale chyba raczej nie bo to twoja osobista sprawa a lepiej się zabezpieczać niż pieluchy kupować. moje tabletki są bardzo tanie a i jak zaczęłam je brać to nie mam żadnych pryszczy.