Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos

Antykoncepcja
Forum - Antykoncepcja
![]() Gość | Witam!Biorę tabletki Yaz od 3 lat i po raz pierwszy zdarzyło mi się zapomnieć tabletki, a dokładnie 6 z pierwszego rzędu.Zaległą 6 tabl.zażyłam razem z 7 o zwykłej porze 21.00.Z ulotki wynika, że jeśli miałam w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabl. stosunek (a miałam) to należy poradzić się lekarza.Ja postanowiłam zażyć dwie tabletki na raz.Zastanawiam się czy zrobiłam dobrze i czy jest możliwe, że mogę zajść w ciążę.Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam! Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos Oddano 1 głos |
Możesz skonsultować się z ginekologiem prowadzącym Ciebie. Moim zdaniem nie powinno to zaszkodzić. ale dla pewności zawsze lepiej spytać fachowca w danej dziedzinie medycznej |
Czy wiecie, że odstawienie tabletek koncepcyjnych nie blokuje jajeczkowania na stałe? |
prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest, najlepiej zrób test ale też zależy jaki czas temu zapomniałaś tabletki? jak kilka dni temu to test ciążowy może nie byc wiarygodny KI Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Jest prawdopodobieństwo, ale bardzo małe. W terminie spodziewanej miesiączki możesz zrobić test dla świętego spokoju. |