ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: Diane 35 i owulacja [2]

Data dodania: 30-11-2011, 09:34
zgłoś do moderacjicytuj
Mam pytanie, biore od 1,5 roku Diane35 i od około 2 miesiecy podejrzewam u siebie owulacje wiec poszłam i kupiłam test owulacyjny i dzisiaj go zrobilam bo mam lepki śluz, bol brzucha itp. i test wyszedł pozytywny, czy to jest możliwe? przeciez biore tabletki? co o tym myslicie? z góry dziekuje, kasia

p.s. Chce dodac ze tabletki biore regularnie, bez zadnych antybiotyków itp.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 03-12-2011, 18:32
zgłoś do moderacjicytuj
przy braniu tabletek jajniki powinny być uśpione, przy czym nie dochodzi do owulacji . Całą sytuację powinien wyjaśnić monitorng cyklu. Na podstawie tego badania można stwiedzic czy pęcherzyk rośnie i czy dochodzi do owulacji

testy owulacyjne sa kontrowersyjne. Przede wszystkim o tym, ze test jest pozytywny nie świadczą II krewseczki tylko jakość tych kresek tzn testowa kreska musi być mocniejsza bądź tej samej bardzy co kontrolna w innej sytuacji (jeżeli kreska testowa jest jaś,niejsza) test nest negatywny.No i warto zaznaczyć, ze najlepsze są testy o największej czułości 30 bądź 40. No i jeszcze jedno sam test owulacyjny nie daje gwarancji, ze owulacja się odbyla. Może to potwierdzić na 100 % tylko monitoring cyklu.

Poza tym hormon LH jest obecny w naszym organizmie . Musiałabyś zbadać na jakim poziomie masz LH
Image
http://enpr.pl/lena28
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź