Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Antykoncepcja
Forum - Antykoncepcja
Witam, podczas 7 dniowej przerwy w braniu tabletek antykoncepcyjnych dostałam okresu. 8 dzien, ten w którym miałam zacząć brać tabletki z nowego opakowania wypadł po okresie, czy jestem zabezpieczona, jesli tabletka nie została wzięta w pierwszy sień okresu tylko po nim? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Czy wiecie, że odstawienie tabletek koncepcyjnych nie blokuje jajeczkowania na stałe? |
nie rozumiem o co chodzi bierzesz kolejne opakowanie czy pierwsze przy pierwszym opakowaniu pierwszą tabletkę bierzesz w pierwszy dzień krwawienia potem robisz 7 dni przerwy na tzw. krwawienie z odstawienia i kolejną pigułkę bierzesz 8 dnia, przez te 7 dni wolnych od tabletek jesteś zabezpieczona Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos Oddano 1 głos |
biore drugie opakowanie. ale gdzies czytalam ze tabletke pierwsza(niewazne z ktorego opakowania) powinno sie przyjmowac pierwszego dnia okresu, gdy sie przyjmie przed okresem nie jest sie zabezpieczonym. a ja sie pytam czy jak przyjelam po okresie to jestem zabezpieczona? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
jeżeli bierzesz drugie opakowanie to pierwszą tabletkę przyjmujesz 8 dnia po 7 dniowej przerwie, a w przerwie też jesteś zabezpieczona i tak już cały czas robisz Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |