ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: CZY JESTEM ZABEZPIECZONA? [4]

Data dodania: 14-10-2011, 20:54
zgłoś do moderacjicytuj
Witam, podczas 7 dniowej przerwy w braniu tabletek antykoncepcyjnych dostałam okresu. 8 dzien, ten w którym miałam zacząć brać tabletki z nowego opakowania wypadł po okresie, czy jestem zabezpieczona, jesli tabletka nie została wzięta w pierwszy sień okresu tylko po nim?
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 15-10-2011, 02:42
zgłoś do moderacjicytuj

Czy wiecie, że odstawienie tabletek koncepcyjnych nie blokuje jajeczkowania na stałe?

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,394,plodnosc-po-odstawieniu-antykoncepcji-hormonalnej,from-user

Data dodania: 15-10-2011, 08:30
zgłoś do moderacjicytuj
nie rozumiem o co chodzi bierzesz kolejne opakowanie czy pierwsze

przy pierwszym opakowaniu pierwszą tabletkę bierzesz w pierwszy dzień krwawienia potem robisz 7 dni przerwy na tzw. krwawienie z odstawienia i kolejną pigułkę bierzesz 8 dnia, przez te 7 dni wolnych od tabletek jesteś zabezpieczona
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 15-10-2011, 09:45
zgłoś do moderacjicytuj
biore drugie opakowanie. ale gdzies czytalam ze tabletke pierwsza(niewazne z ktorego opakowania) powinno sie przyjmowac pierwszego dnia okresu, gdy sie przyjmie przed okresem nie jest sie zabezpieczonym. a ja sie pytam czy jak przyjelam po okresie to jestem zabezpieczona?
Data dodania: 15-10-2011, 13:12
zgłoś do moderacjicytuj
jeżeli bierzesz drugie opakowanie to pierwszą tabletkę przyjmujesz 8 dnia po 7 dniowej przerwie, a w przerwie też jesteś zabezpieczona i tak już cały czas robisz