Słysząłam też że krążek dopochwowy "nuwaring" o którym pisała kaskakwas są bardzo dobre i tez ingerują prosto w krwiobieg

Antykoncepcja
Forum - Antykoncepcja
| Najnowszy komentarz w tym wątku | |
Ja natomiast jestem fanką jeśli to tak można określić Evry - plastrów antykoncepcyjnych, bo w przeciwieństwie do wszystkich tabletek, nie ma wpływu na naszą wątrobę. Ja używałam ich prawie 5 lat. Nigdy nie miałam z nimi problemu. A co do libido.. ja miałam podwyższone Słysząłam też że krążek dopochwowy "nuwaring" o którym pisała kaskakwas są bardzo dobre i tez ingerują prosto w krwiobieg Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź | |
Jaką stosujecie antykoncepcje i ile was ona kosztuje? czy jestescie zadowoleni, macie jakies skutki uboczne itp. prosze o dyskusje |
ja brałam przez ok.10 lat (z przerwami) tabletki antykoncepcyjne Microgynon, byłam zadowolona, koszt to było ok.30zł na 3 miesiące, jedynym skutkiem ubocznym był ból głowy ale tylko przy pierwszym blistrze stosowałam też prezerwatywy, ale nie lubię tej formy antykoncepcji, po pierwsze mam uczulenie na latex, lub środki chemiczne które są dodawane do prezerwatyw powodują u mnie uczulenia, poza tym dla mnie jest to "lizanie cukierka przez papierek"-nie czuję żadnej satysfakcji z takiego stosunku |
landy 2011-10-14 20:04:44 Jaką stosujecie antykoncepcje i ile was ona kosztuje? czy jestescie zadowoleni, macie jakies skutki uboczne itp. prosze o dyskusje wlasnie przylaczam sie do prosby bo wczesniej stosowalam naturalna antykoncepcje, a teraz twierdze ze 3 dzieci to juz wystarczajaca liczba |
Tabletki byłyby najlepsze ale od nie których się tyje. W sumie to zależny czy pójdziemy do lekarza który nam dobierze lub sami sobie znajdziemy. Ja radze odwiedzić ginekologa |
![]() Gość | rozbawialas mnie ta trojka dzieci z tabletkami bywa roznie, libido spada w dol itd :/ trzeba isc do lekarza Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
nie zaluje wogole planowalam 2 w pakiecie wyszlo z bonusem jest ok, przynajmniej dom jest pelen zycia a ja mam i tak sily na male co nieco wieczorem |
![]() Gość | wszysxy walcza o to by bylo 2+2 system rodzinny potem wieksze dotacje beda Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
wracając do tematu, myślę że jednak prezerwatywy lepsze niż faszerowanie się jakimiś tabletkami bo ginekolog tak powiedział ... |
a jak ktoś nie może prezerwatyw? nie mam przekonania że tabletki aż tak bardzo szkodzą, zobaczcie ile codziennie zjadacie konserwantów w żywności-ciekawe co bardziej szkodzi? |
![]() Gość | no wlasnie mozna miec uczulenie na latex??? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Czy słyszałaś, że stosowanie wewnątrzmacicznej wkładki antykoncepcyjnej może powodować pewne dolegliwości, dowiedziałam sie o tym czytając: |