Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Antykoncepcja
Forum - Antykoncepcja
![]() Gość | Mam pytanie, zaczęłam zażywać tabletki antykoncepcyjne po raz pierwszy, w drugim dniu miesiączki kochałam się z moim chłopakiem i zakończył stosunek we mnie, Czy w trakcie miesiączki i podczas brania tabletek antykoncepcyjnych mogę być w ciąży? Proszę o szybką odpowiedź. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
po pierwszym opakowaniu jesteś już zabezpieczona nawet podczas 7 dniowej przerwy tabletki mają prawie 98% skuteczności więc ciąża jest wykluczona doczytaj jeszcze w ulotce od tabletek tam masz wszystko napisane Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Słyszałam że po tabletkach kobiety i tak zachodziły w ciąże czy jest to możliwe? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
nie rozumiem pytania pytasz czy podczas brania tabletek zachodziły w ciążę czy po odstawieniu? |
![]() Gość | W trakcie brania zachodziły w ciąże, nie wiem czy to prawda czy kłamstwo. Teraz tyle głupot można przeczytać w Internecie, dlatego pytam. W trakcie miesiączki, ciąża też nie jest chyba możliwa, prawda? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
jeżeli bierzesz regularnie, nie bierzesz antybiotyków czy innych lekarstw które osłabiaja działanie(leki masz podane w ulotce) i nie masz uporczywych wymiotów to tylko cud musiałby się zdarzyć żebyś zaszła w ciążę jak już pisałam podczas przerwy 7 dni kiedy masz krwawienie z odstawienia też jesteś zabezpieczona ja brałam tabletki ok.10 lat i w ciążę nigdy nie zaszłam, a te co wypisują na internecie to że zaszły podczas brania to trzeba zapytać czy brały systematycznie(w co ja osobiście wątpię) |
Jezeli bierzesz pigulki, to uwazaj, bo sa sytuacje kiedy mocno obniza sie ich skutecznosc. |
![]() Gość | Dziękuje ślicznie za odpowiedź.. Wolałam się upewnić, że na pewno wszystko okej.. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |