ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: Ciąża, okres i tabletki [7]

Data dodania: 09-10-2011, 19:29
zgłoś do moderacjicytuj
Mam pytanie, zaczęłam zażywać tabletki antykoncepcyjne po raz pierwszy, w drugim dniu miesiączki kochałam się z moim chłopakiem i zakończył stosunek we mnie, Czy w trakcie miesiączki i podczas brania tabletek antykoncepcyjnych mogę być w ciąży? Proszę o szybką odpowiedź.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 09-10-2011, 20:58
zgłoś do moderacjicytuj
po pierwszym opakowaniu jesteś już zabezpieczona nawet podczas 7 dniowej przerwy
tabletki mają prawie 98% skuteczności więc ciąża jest wykluczona
doczytaj jeszcze w ulotce od tabletek tam masz wszystko napisane
Data dodania: 10-10-2011, 14:55
zgłoś do moderacjicytuj
Słyszałam że po tabletkach kobiety i tak zachodziły w ciąże czy jest to możliwe?
Data dodania: 10-10-2011, 22:13
zgłoś do moderacjicytuj
nie rozumiem pytania pytasz czy podczas brania tabletek zachodziły w ciążę czy po odstawieniu?
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 11-10-2011, 08:03
zgłoś do moderacjicytuj
W trakcie brania zachodziły w ciąże, nie wiem czy to prawda czy kłamstwo. Teraz tyle głupot można przeczytać w Internecie, dlatego pytam. W trakcie miesiączki, ciąża też nie jest chyba możliwa, prawda?
Data dodania: 11-10-2011, 09:57
zgłoś do moderacjicytuj
jeżeli bierzesz regularnie, nie bierzesz antybiotyków czy innych lekarstw które osłabiaja działanie(leki masz podane w ulotce) i nie masz uporczywych wymiotów to tylko cud musiałby się zdarzyć żebyś zaszła w ciążę
jak już pisałam podczas przerwy 7 dni kiedy masz krwawienie z odstawienia też jesteś zabezpieczona
ja brałam tabletki ok.10 lat i w ciążę nigdy nie zaszłam, a te co wypisują na internecie to że zaszły podczas brania to trzeba zapytać czy brały systematycznie(w co ja osobiście wątpię)
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 11-10-2011, 10:35
zgłoś do moderacjicytuj

Jezeli bierzesz pigulki, to uwazaj, bo sa sytuacje kiedy mocno obniza sie ich skutecznosc.

Zobacz tutaj

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,252,obnizona-skutecznosc-tabletki-antykoncepcyjnej,from-user

Data dodania: 11-10-2011, 11:13
zgłoś do moderacjicytuj
Dziękuje ślicznie za odpowiedź.. Wolałam się upewnić, że na pewno wszystko okej.. smile