ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: wątpliwośc -2gie opakowanie Yasminelle [5]

Data dodania: 28-09-2011, 13:38
zgłoś do moderacjicytuj
Cześć,

mam takie pytanie, wolę się upewnić - przyjęłam jedno opakowanie Yasminelle (to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne, jestem dziewicą), pierwszą tabletkę zażyłam w 5 dniu cyklu. Nie kochaliśmy się do tej pory, bo wolałam poczekać, teraz zaczynam kolejne opakowanie, jestem po 7-dniowej przerwie, czy teraz, już od tej pierwszej tabletki jestem w zupełności zabezpieczona?

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 30-09-2011, 21:08
zgłoś do moderacjicytuj
Według ulotki (której przypuszczam nie czytałaś i stąd to pytanie...) jesteś zabezpieczona od pierwszej, prawidłowo zażytej tabletki (pierwsza tabletka w pierwszym dniu miesiączki)..
Pozdrawiam

Październik 2011 - Zaczynamy starania o Dzidzię ! :)

Data dodania: 01-10-2011, 12:06
zgłoś do moderacjicytuj
czytałam i to dokładnie dlatego zaznaczyłam, że pierwszą tabletkę z pierwszego opakowania przyjęłam w 5tym dniu cyklu, z tego powodu nie kochaliśmy się przez okres przyjmowania przeze mnie pierwszego opakowania. Moje pytanie dotyczyło już drugiego opakowania - jestem być może przewrażliwiona i choć domyślam się, że teraz mam pełne zabezpieczenie to wolę się upewnić. Nie mogłam przecież teraz przyjąć tabletki w pierwszym dniu okresu tylko musiałam przyjąć ją tak jak to wynikało z rozpoczęcia 1ego opakowania.
Data dodania: 01-10-2011, 15:09
zgłoś do moderacjicytuj

Czy słyszałaś, że stosowanie wewnątrzmacicznej wkładki antykoncepcyjnej może powodować pewne dolegliwości, dowiedziałam sie o tym czytając:

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,232,dolegliwosci-zwiazane-ze-stosowaniem-wewnatrzmacicznej-wkladki-antykoncepcyjnej,from-user

Data dodania: 01-10-2011, 18:13
zgłoś do moderacjicytuj
Przyjmując pierwsze opakowanie, nie byłaś do końca zabespieczona, czyli wskazane dodatkowe zabezpieczenie, np + prezerwatywa,.Ogólnie jest tak,że nawet przyjmując pierwszy raz w życiu swoim tabl. hormonalne, to biorąc pierwszą w dniu wystąpienia miesiączki, od razu jest się zabezpieczonym smile, Ale po cóż trzymać miesiąc partnera bez stosunku^^? przeciez są inne zabezpieczenia, np prezerwatywa+stosunek przerwany, dochodząc poza smile, pozdrowienia dla wytrzymałych smile .
Data dodania: 01-10-2011, 22:39
zgłoś do moderacjicytuj
Ano po to, że nie ufam tak bardzo prezerwatywom jak tabletkom a tym bardziej nie jestem za stosunkiem przerywanym, uważam, że taka metoda jest stresująca i obojgu zabiera swobodę.

pozdrawiam