Antykoncepcja
Forum - Antykoncepcja
![]() Gość | Witam wszystkich serdecznie. Mam pytanie, chodzi dokładnie o sytuacje która ostatnio mnie i mojego partnera spotkała.Kochaliśmy się, pękła prezerwatywa pod koniec, partner nie miał wytrysku, ja dokładnie 37 godzin po stosunku zażyłam tabletkę "po", czy jest możliwość na ciążę ? Mam dni stosunkowo niepłodne. Proszę o dokładne, konkretne odpowiedzi, gdyż martwimy się z chłopakiem.. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Nikłe szanse na ciążę, postąpiłaś prawidłowo. Moja porada nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Nie posiadam wykształcenia medycznego, a moje porady mają jedynie charakter informacyjny (tabletki stosuję od 18. roku życia i stąd moja wiedza). Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Skoro nie doszło do wytrysku,a ty po fakcie wzięłaś jeszcze tabletkę to na pewno nie jesteś w ciąży.teraz jedynie co to czekaj na "miły" okres,bo po tych tabletkach niestety bywa różnie. |
![]() Gość | no tak, a czy to prawda, ze bez wytrysku, z penisa również wydzielają się plemniki ? Czy to że wzięłam tabletkę dopiero 37 godzin po stosunku może pogorszyć sprawę ? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
nie udowodniono że w preejakulacie są plemniki zdolne do zapłodnienia, a poza tym partner nie miał wytrysku, myślę że tabletkę wzięłaś zbyt pochopnie bo nic z tego co opisałas nie wskazuje na ciążę Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy Oddano 2 głosy |
Czy wiecie, że odstawienie tabletek koncepcyjnych nie blokuje jajeczkowania na stałe? |
![]() Gość | Również uważam ze nie powinnaś zażywać tabletek niestety organizm może dziwnie na nią reagować. Polecam stronę http://***/site/news048/ . Nie denerwuj się za nadto poczekaj na okres wszystko będzie dobrze Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Jeżeli kochałaś się w dni niepłodne i ponadto partner nie miał wytrysku to są nikłe a nawet żadnych szans nie ma na ciąże, a to że wziełaś tabletke to troche zbyt pochopna decyzja ponieważ po tych tabletkach (plemnikobujczych) czy (wczesnoporonnych) okres jest okropny bolesy bardzo opfity ale skąpy .Musisz poczekać i zaobserować . Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos Oddano 1 głos |
kaska1407 2011-08-18 15:42:14 Jeżeli kochałaś się w dni niepłodne i ponadto partner nie miał wytrysku to są nikłe a nawet żadnych szans nie ma na ciąże, a to że wziełaś tabletke to troche zbyt pochopna decyzja ponieważ po tych tabletkach (plemnikobujczych) czy (wczesnoporonnych) okres jest okropny bolesy bardzo opfity ale skąpy .Musisz poczekać i zaobserować . Nie są to tabletki ani plemnikobójcze ani wczesnoporonne. Tabletko "po" stosunku ma działanie potrójne: 1. zagęszcza śluz przez co plemniki mają trudność w przemieszczaniu się, 2. sprawia że endometrium jest cieńsze, czyli utrudnia zagnieżdżenie się ewentualnie zapłodnionemu zarodkowi 3. blokuje owulację Moja porada nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Nie posiadam wykształcenia medycznego, a moje porady mają jedynie charakter informacyjny (tabletki stosuję od 18. roku życia i stąd moja wiedza). Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos Oddano 1 głos |
Nie może być zapłodnienia bez orgazmu męskiego, a jeśli chodzi o tabletki to nie można brać jak cukierki, musi być jakaś systematyczność no i przede wszystkim świadomość tego jakie spustoszenie wywołuje się w swoim organiźmie biorąc od przypadku. Jeśli jesteś pewna że to jest odpowiedni moment na współżycie z partnerem, to pomyśl o antykoncepcji ( oboje ) bo nie tylko Ty odpowiadasz za ew skutki, a jak staniesz przed faktem dokonanym to różnie może być. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |