ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: takie pytanie [8]

Data dodania: 01-07-2011, 17:03
zgłoś do moderacjicytuj
Witam.
Mam nieregularny okres i już się do tego przyzwyczaiłam. Mam też długie cykle. Niedawno robiłam to moim facetem dwa dni przed okresem i on skończył we mnie.
Teraz mój okres spóźnia się już ponad tydzień, męczą mnie bóle brzucha i jestem osłabiona.
Czy jest możliwe, żebym zaszła w ciążę dwa dni przed okresem?
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 03-07-2011, 11:26
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj!
szczerze to watpie zebys zaszal wtedy w ciaze tuz przed samym okresem ale wszystko mozliwe..
moja rada kup test ciazowy i go wykonaj to bedziesz wiedziec dokladniej smile
bedzie dobrze
Data dodania: 03-07-2011, 13:16
zgłoś do moderacjicytuj

Jezeli bierzesz pigulki, to uwazaj, bo sa sytuacje kiedy mocno obniza sie ich skutecznosc.

Zobacz tutaj

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,252,obnizona-skutecznosc-tabletki-antykoncepcyjnej,from-user

Data dodania: 03-07-2011, 15:06
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj.
To, abyś zaszła w takim dniu cyklu w ciąże jest raczej niemożliwe. Jednak myślę, że powinnaś udać się do lekarza. Najlepiej zrobić badania krwi(ginekolog da Ci skierowanie na odpowiednie badania hormonów). Dostaniesz wyniki i wtedy okaże się, czy wszystko jest w porządku. Wydaje mi się, że któryś z Twoich hormonów nie jest w normie, ale to wszystko okaże się po badaniach. Jeśli będzie tak, jak ja myślę, to lekarz przepisze Ci tabletki( nie hormonalne, nie przytyjesz po nich biggrin ), weźmiesz leki i wszystko będzie w normie, będziesz miała regularne cykle.
Jest też opcja tabletek antykoncepcyjnych. Możesz powiedzieć ginekologowi, że chcesz zacząć przyjmować leki antykoncepcyjne i wtedy wszystko będziesz miała na czas smile Podczas ich przyjmowania krwawienia są regularne( te tabletki same wywołują krwawienia w określonym dniu, o takiej samej długości cyklu) i do tego możesz spokojnie współżyć, bo nie zajdziesz w ciążę smile ))
Daj znać co i jak smile
Pozdrawiam smile
Data dodania: 03-07-2011, 15:19
zgłoś do moderacjicytuj
no wlasnie skoro w tym watku jestesmy to powiedzcie mi czy moge zajsc w ciaze w drugi dzien po okresie chociaz biore tabletki?
bo wczoraj sie kochalismy z mezem i wlasnie niewiem frown
Data dodania: 03-07-2011, 17:45
zgłoś do moderacjicytuj
logicznie rzecz biorąc każda płodna kobieta może zajść w ciąże jak i po tak i przed okresem tym bardziej że ma nieregularne cykle chyba że dokładnie oblicza sobie dni płodne i nie płodne lub stosuje jakąkolwiek antykoncepcje ale zawsze ale to zawsze każdy stosunek może nieść ryzyko zajścia w ciąże bowiem żadna antykoncepcja nie jest 100% bezpieczna dlatego drodzy ludzie kochajcie się z osobami których kochacie i ewentualnie moglibyście mieć z nimi dzieci biggrinwink
Data dodania: 04-07-2011, 07:29
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj magdusia839
Jeżeli regularnie i w sposób właściwy stosujesz antykoncepcję(w Twoim przypadku przyjmowane tabletki) to nie zaszłaś w ciążę.
Jeśli przyjmujesz tabletki to od pierwszego dnia cyklu jesteś zabezpieczona, nawet w ciągu tych siedmiu dni, kiedy nie przyjmujesz tabletek. Nie jest to 1oo%, ale jak na razie jest to najpewniejsza forma ochrony przed zajściem w ciążę. Nie masz się czym przejmować smile
Tabletki antykoncepcyjne Cię chronią smile
Pozdrawiam.
Data dodania: 04-07-2011, 07:29
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj magdusia839
Jeżeli regularnie i w sposób właściwy stosujesz antykoncepcję(w Twoim przypadku przyjmowane tabletki) to nie zaszłaś w ciążę.
Jeśli przyjmujesz tabletki to od pierwszego dnia cyklu jesteś zabezpieczona, nawet w ciągu tych siedmiu dni, kiedy nie przyjmujesz tabletek. Nie jest to 1oo%, ale jak na razie jest to najpewniejsza forma ochrony przed zajściem w ciążę. Nie masz się czym przejmować smile
Tabletki antykoncepcyjne Cię chronią smile
Pozdrawiam.
Data dodania: 04-07-2011, 09:24
zgłoś do moderacjicytuj
magaritka 2011-07-01 17:03:15 Witam.
Mam nieregularny okres i już się do tego przyzwyczaiłam. Mam też długie cykle. Niedawno robiłam to moim facetem dwa dni przed okresem i on skończył we mnie.
Teraz mój okres spóźnia się już ponad tydzień, męczą mnie bóle brzucha i jestem osłabiona.
Czy jest możliwe, żebym zaszła w ciążę dwa dni przed okresem?

Mogłaś zajść w ciąże, bo jak sama widzisz okresu nie dostałaś, więc to nie było 2 dni przed okresem. Ten cykl miał być dłuższy, więc mogłaś trafić na dni płodne.
Radzę zrobić test po 14 dniach.

Moja porada nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Nie posiadam wykształcenia medycznego, a moje porady mają jedynie charakter informacyjny (tabletki stosuję od 18. roku życia i stąd moja wiedza).