ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: Yasmin-skutki uboczne [1245]

Data dodania: 15-09-2011, 16:31
zgłoś do moderacjicytuj
Z tych tabletek jestem bardzo zadowolona. Zero skutków ubocznych.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 17-09-2011, 18:50
zgłoś do moderacjicytuj
A czy wiecie czy preparat moze podrazniac zoladek?
Oddano 1 głos
Data dodania: 05-10-2011, 13:19
zgłoś do moderacjicytuj
Ostatnio oglądałam program medyczny, w którym mówiono o tym, że po Yasmin np . w Niemczech umiera okolo 7 kobiet rocznie z powodu zakrzepów we krwi, które tworzą się ze względu na hormony zawarte w tabletkach. Gdy taki zakrzep dotrze do serca, następuję zatrzymanie akcji serca i śmierć. w programie pokazano młoda Niemkę, która brała Yasmin i właśnie miała zatrzymanie akcji serca, przeżyła dzięki reanimacji lekarzy, ale nigdy nie będzie już w pełni zdrowa. Wystapiła w programie bo chciała ostrzec inne dziewczyny czym to grozi. I jeszcze jedno firma produkująca Yasmin to gigant farmaceutyczny, bardzo ciężko jest z nimi walczyć, wszystkie procesy do tej pory wytoczone tej firmie nie skończyły sie zakazem wycofania produktu z rynku.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 07-10-2011, 08:17
zgłoś do moderacjicytuj
Gość 2011-10-05 13:19:05 Ostatnio oglądałam program medyczny, w którym mówiono o tym, że po Yasmin np . w Niemczech umiera okolo 7 kobiet rocznie z powodu zakrzepów we krwi, które tworzą się ze względu na hormony zawarte w tabletkach. Gdy taki zakrzep dotrze do serca, następuję zatrzymanie akcji serca i śmierć. w programie pokazano młoda Niemkę, która brała Yasmin i właśnie miała zatrzymanie akcji serca, przeżyła dzięki reanimacji lekarzy, ale nigdy nie będzie już w pełni zdrowa. Wystapiła w programie bo chciała ostrzec inne dziewczyny czym to grozi. I jeszcze jedno firma produkująca Yasmin to gigant farmaceutyczny, bardzo ciężko jest z nimi walczyć, wszystkie procesy do tej pory wytoczone tej firmie nie skończyły sie zakazem wycofania produktu z rynku.

Nie znamy historii tej dziewczyny, nie wiemy czy była badana regularnie? czy przed przepisaniem tabletek miała wykonane próby wątrobowe i krzepliwość krwi?...
Skutki uboczne są wypisane w ulotce, o zakrzepicy też jest napisane.

Moja porada nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Nie posiadam wykształcenia medycznego, a moje porady mają jedynie charakter informacyjny (tabletki stosuję od 18. roku życia i stąd moja wiedza).

Data dodania: 07-10-2011, 08:21
zgłoś do moderacjicytuj

Czy słyszałaś, że stosowanie wewnątrzmacicznej wkładki antykoncepcyjnej może powodować pewne dolegliwości, dowiedziałam sie o tym czytając:

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,232,dolegliwosci-zwiazane-ze-stosowaniem-wewnatrzmacicznej-wkladki-antykoncepcyjnej,from-user

Data dodania: 07-10-2011, 08:25
zgłoś do moderacjicytuj
ja proponuję zmianę yasmin na midianę - jest tańsza a składem się nie różnią
Data dodania: 10-10-2011, 14:53
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Miesiac temu odstawiłm tabletki YASMIN i żałuje ze brałam je kiedykolwiek. 5 kg. przytyłam. Podczas brania tabletek piersi miała twarde jak kamienie i zerową przyjemność z sexu.Przez 3 miesiace brania tych tabletek nie wystapil u mnie okres tylko 2dniwe plamienie. Po odstawieniu ich dostałam krwotoku. Po 2dniowym pobycie w szpitalu miałam przeprowadzany zabieg - łyżeczkowanie. Szczerze odradzam.
Oddano 1 głos
Data dodania: 11-10-2011, 20:46
zgłoś do moderacjicytuj
Ja biore od trzech miesiecy YASMIN i jak do tej pory nic mi nie ma, mam wieksza ochote na sex! ;D Piersi urosly xD czuje sie rewelacyjnie! Nie ukrywam ze w dwrugim mies jak bralam tabletki mialam dziwne krwawienie podczas okresule minelo mi to, a na ulotce pisze jakie sa skutki i licze sie z nimi wszystkimi. Jesli cos zacznie sie ze mna dziac zmienie je badz przejde sie do lekarza i on mi doradzi czy zmienic badz przeczekac smile
Data dodania: 11-10-2011, 20:59
zgłoś do moderacjicytuj
No ja tez to uzywam..naprawde dziala.. i jak kolezanka mowi nie zajdzie sie w ciaze.! smile polecam
Data dodania: 13-10-2011, 17:38
zgłoś do moderacjicytuj
a ja chcialam zapytac czy ktoras z was po odstawieniu tabletek nadal dostawala bbardzo bolesnych miesiaczek??? ja dostalam te tabletki poniewaz maja mi pomoc podobno gdyz mam bardzo bolesne miesiaczki wymiotuje mdleje itp. wczesniej tez mialam inne hormony ale po ich odstawieniu okazalo sie ze i tak nic mi nie pomoglo i teraz lekarz przepisal mi jasmin...
Data dodania: 13-10-2011, 20:14
zgłoś do moderacjicytuj
witam smile biorę Yasmin od lutego tego roku i nie mam żadnych skutków ubocznych, wręcz przeciwnie poprawiła mi się cera, bolesne miesiączki odeszły w niepamięć, nie przytyłam smile każdy organizm reaguje inaczej na hormony wiadomo
Oddano 1 głos