Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
Grupa: OTWARTA

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 26-01-2012

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (2.5)

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Wszy ! ;-(
smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Wszy ! ;-(

Data dodania: 07-04-2013, 23:37
Gość 2010-09-06 22:03:48 moja córeczka też ma długie kręcone włoski najpierw testowałam żel pipi gnidy nie chciały się odkleić dziś testowałam paranit w arezolu wszy wszystkie zdechły a gnidy bez problemu dało się wyczesać smile po 9-ciu dniach powtórka smile żeby nie bylo nawrotu[

Owszem paranit wytępił robactwo na głowie mojej córki, ale pozostawił po sobie zgliszcza: potworny łupież, włosy wychodzą garściami i strasznie się łamią. Właśnie napisałam do dystrybutora, żeby doradzić, co tym zrobić!
Data dodania: 08-11-2012, 20:42
ja już długo mam te jajeczka początkowo nic z tym nie robiłam. wszy nigdy w życiu nie widziałam na swojej głowie.

ale keidy zaczęłam mieć problemy z cerą ( te jakby kuleczki ) lekko wrastające pod skórkę na czole zaczęłam się denerwować i kupiłam dzisiaj szampon Sorte czy jakoś tak.
Dzisiaj zrobiłam kurację pierwszy raz ale nic nie wyszesałam. te małe kuleczki są po prostu za małe ! i czasami same spadają. nie wiem co to jest ....

wcześniej dużo prostowałam włosy więc gdyby to były wszy czy gnidy już by ich nie było ... cry
Data dodania: 16-02-2012, 13:45
Warto na przykład wszystkie grzebienie namoczyć we wrzącej wodzie albo silnym środku czyszczącym - po batalii z wszami, żeby tam czasem gnidka się nie przechowała. Oblukajcie więcej rad na nawszy.pl.
edytowano: 28-02-2012, 18:53
Data dodania: 14-02-2012, 11:10
Dzięki. Przejmować się faktycznie nie warto, bo problem wszy może dotknąć każdego, nawet najbardziej wyhuhanego dziecka. Tu jest strona środka LINICIN i na niej dużo przydatnych porad jak walczyć z wszami czy jak potem oczyścić dom: http://nawszy.pl/
edytowano: 28-02-2012, 18:54
Data dodania: 20-01-2012, 22:22
cześć !!! Nic się nie martw, a tym bardziej nie wstydź, bo mając dzieci nie jest to nic nadzwyczajnego. Mój starszy syn też ostatnio przyniósł (znowu) to dziadostwo ze szkoły i teraz walczymy. Zaraził młodszego i mnie. Ja stosuję piankę o nazwie PIPI FAMILY. nakłada się na włosy i trzyma chyba 15 minut, a potem spłukuje. najważniejsze, żeby potem przez ok. 2 tygodnie codziennie sprawdzać głowe i usuwać pozostałości. ponad to wrzuć do pralki pościel ciuchy i czapki przede wszystkim, w których chodziliście i wypierz w 60 stopniach. No i oczywiście powiedz o tym wychowawczyni w szkole, bo od kogoś to dziecko musiało się zarazić,a jeżeli wszyscy tego nie wytępią, to co problem się bedzie ciągną.
Konkurs na forum
Konkurs tematyczny