Zaloguj
Reklama

Kuchnia w stylu wolnym

Autor/autorzy opracowania:


Kuchnia w stylu wolnym
Fot. ojoimages
(0)

Na samym początku warto podkreślić, że to rewelacyjna książka .. kucharska wydana przez Publicat.

Annabel Langbein opisuje jak stworzyć przepyszne posiłki z naturalnych zbiorów własnego ogródka, sadu, jeziora oraz  innych stref kulinarnych. Książka dzieli się na sześć rozdziałów: z pieca, z ogrodu, z farmy, z jeziora i morza, ze spiżarni, z sadu. W każdym z nich znajdziemy coś przepysznego.

Autorka w bardzo fajny sposób połączyła tekst z grafiką. Każdy przepis jest bardzo czytelny, podparty smakowitymi ilustracjami a całość stanowi chronologiczną jedność. Dzięki takiemu zabiegowi posługiwania się słowem i ilustracją można zauważyć, że jako czytelnik bez problemu będziemy mogli przygotować opisywane danie od początku do końca. Annabel wtrąca również przy każdej z potraw swoje komentarze, rady i przemyślenia.

Dokładnie opisane są również ilości produktów, których użyjemy do przygotowania potrawy. Oprócz tego określony jest również czas w jakim potrawę należy przykładowo smażyć, gotować czy dusić.

Książka napisana jest bardzo przyjaznym językiem. Ma charakter typowej książki kucharskiej z przepisami, ale wyróżniają ją osobiste wtrącenia Annabel, które dodają książce nowoczesności i odzwierciedlają trochę duszę autorki. Podczas przygotowywania potraw można zauważyć, że autorka lubi produkty pochodzenia naturalnego, do czego też zawsze zachęca. Wszystko musi być czyste i świeże.

To nie jest kolejna nudna książka kucharska. Bogate i przepiękne ilustracje a także sposób przedstawienia informacji na temat przygotowywania dań stanowią jedną spójna całość. Książka powinna się znaleźć w biblioteczce każdej Pani domu, zarówno tej, która uczy się gotowania jak i tej, która ma już w tej kwestii ogromne doświadczenie. Serdecznie Polecam

(0)
Reklama
Komentarze